Time to love the way you look!

Când vrei să incerci un trend care revine constant în modă, întotdeauna merită să te uiţi la originile sale pentru inspiraţie. De la dansatoarele Moulin Rouge până la fetele pline de energie din anii ’20, ciorapii plasă au fost o formă de reprezentare a charmului şi feminităţii seducătoare. Pe măsură ce rock-roll-ul a preluat supremaţia anilor ’70, a apărut si cultura punk, iar articolele vestimentare din plasă au început să fie combinate cu denimul, pielea şi accesorii metalice mari, rigide, „grele”. În tendinţele 2017, ciorapii din plasă au căpătat o nouă interpretare cu multe optiuni de stil, pentru a exprima individualitatea, încrederea şi gusturile sofiticate.

Ciorapii plasă sunt distinctivi datorită tricotajului lor deschis, în formă de diamant, care creează efectul de picioarele lungi şi subţiri. Pot fi asortaţi cu îndrăzneală la imprimeuri florale delicate, la piele, denim sau la blănuri generoase. Se poartă pe sub jeanşii rupţi să umple decupajele mari, sau pe sub pantaloni scurţi din denim, de culoare deschisă (dacă dresul plasă este negru).

Una dintre cele mai bune modalităţi de a-ţi reinventa stilul este să foloseşti hainele pe care le ai deja în dulap şi să le asociezi în moduri noi, neaşteptate, alaturi de mici accesorii reprezentative din trendul actual. Atunci când încerci moda ciorapilor plasă, asocierea de haine din aceeaşi gama coloristică reprezintă modul perfect de a experimenta şi de a crea un aspect unic, care îţi exprimă cu adevărat individualitatea. Concentrează toată ţinută pe o singură culoare sau pe diferite nuanţe ale aceleiaşi culori, sau potriveaste două culori care sunt opuse, în contrast (verde cu roz, albastru cobalt cu galben, etc). La acestea asortezi o pereche de ciorapi plasa. Efectul??…..Vei întoarce toate privirile!

Inspiră–te din stilul punk al anilor ’70 şi combină pielea cu ciorapii plasă. Pentru o interpretare modernă şi elegantă a stilului rock’n roll, optează pentru o fustă mini din piele peste ciorapii plasă şi echilibrează cu un jumper de lână cu gât amplu. Această combinaţie transformă stilul rebel punk într-o notă mai elegantă, cu aspect minimalist. De fapt, exact despre asta este vorba, despre menţinerea echilibrului vizual şi estetic, atunci când vrei să îmbraci ciorapii sau oricare alte articole vestimentare cu textura de plasă .

Dacă rock-ul nu e stilul tău, o altă variantă este să combini o pereche de ciorapi sau şosete din plasă la o rochie cu imprimeu floral. Acest stil romantic reprezintă modul perfect de a-ţi exprimă latura feminină, dar şi pe cea seducătoare.

Pentru un look care combină sofisticarea cu seducţia, crează o ţinută în care combini o fustă lungă cu o crăpătură „strategică”, pentru a-ţi etala picioarele, frumos definite de ciorapul plasă. Detaliul negru al ciorapilor, purtaţi la o pereche de pantofi negri cu toc finisează perfect o ţinută sexy dar cuminte în acelaşi timp.

Şosetele de plasă au devenit un accesoriu foarte la modă. Acest detaliu mic si „exagerat” transformă ţinuta într-o explozie neaşteptată de personalitate şi stil. Îi poţi purta la o pereche de stiletto dar şi la sneakersi sau Converse scurti sau gheată. În oricare din variante, o ţinută banală se transformă rapid într–una chic.

Uneori, găsirea stilului tău unic şi personal este pur şi simplu despre a privi lucrurile dintr-un unghi diferit. Dacă ciorapii plasă sunt prea curajoşi pentru tine, foloseşte trendul „plaselor” în mod diferit, încercând orice alte articole cu această textură, de exemplu un top din plasă, cu mâneci lungi. Poţi să porţi pe deasupra un t-shirt bazic aşa încât se vor vedea doar mânecile de plasa. Sau, o bustierea simplă pe sub tricoul din plasă. Joacă–te cu texturile prin adăugarea unei perechi de pantaloni din denim (scurţi sau lungi şi largi) plus o pereche de botine pentru un look grunge.

Hai să vezi în câte feluri poţi să adaptezi „plasa” la ţinute chic, moderne şi seducătoare!

Şi hai să ne inviţi la tine pentru câteva ore de remodelare a garderobei tale în outfit-uri care să îţi reprezinte personalitatea, feminitatea şi stilul de viaţă! Atelier4 te ajută să fii CHIC ÎN FIECARE ZI!